Opvallende Titels op Nürnberg 2019

Geplaatst door

Komend weekend gaat het beursseizoen van start met de Spielwarenmesse in Nürnberg. Hoewel dit geen beurs is waar gewone bezoekers naartoe kunnen, geven veel uitgevers op de Spielwarenmesse alvast een kijkje in wat ze het komende jaar van plan zijn uit te geven. Het kan daarom de moeite waard zijn om eens te kijken wat ons de komende maanden aan moois te wachten staat. Hieronder staan vijf titels die ons als Het Ludieke Gezelschap de aandacht hebben getrokken.

Little Town Builder (IELLO)

Little Town Builder

IELLO staat erom bekend dat ze enorm veel aandacht schenken aan de uitstraling van hun spellen. Dit gebeurt niet alleen bij spellen die ze zelf ontwikkelen, maar ook bij spellen waarvan ze een licentie afnemen. Little Town Builder is een spel dat in 2017 in Japan verscheen. In het spel ben je bezig jouw werkers er op uit te sturen om grondstoffen te verzamelen die om die plek heen te vinden zijn en gebouwen te bouwen die punten en acties opleveren. Andere spelers kunnen die gebouwen wel gebruiken, maar daar moeten ze uiteraard voor betalen. Aan het einde van het spel behaal je punten voor gebouwen, doelen en geld. IELLO heeft dit spel opgepakt en zal dit in de loop van 2019 uitbrengen. Ook deze keer stelt IELLO niet teleur, want Little Town Builder heeft zo te zien een prachtige opknapbeurt gekregen.

Fenix (Huch)

Fenix

Wanneer je een lijst spellen doorneemt welke staan te verschijnen, kom je wel eens voor leuke verrassingen te staan: Het spel Fenix heeft een wel erg herkenbare auteursnaam, namelijk Fred Horn. Je zou hem met recht een oude rot in het vak kunnen noemen, want met meer dan twintig jaar ervaring en bijna 30 spellen die uitgegeven zijn mag je wel zeggen dat je weet waar je het over hebt. Fred Horn specialiseert zich in abstracte spellen en daar is Fenix geen uitzondering op. Een titel die we graag in de gaten willen houden

Escape Box (Cranio Creations)

Escape Box

Soms kom je hele korte beschrijvingen van spellen tegen, waarvan één woord al genoeg is om de aandacht te trekken. De afgelopen tijd hebben we ontzettend veel verschillende escape-room spellen voorbij zien trekken. Je hebt ze tegenwoordig in alle soorten en maten, waar de een van je vraagt het materiaal in de doos te gebruiken en de ander met een stapel kaarten toe kan. Escape Box belooft wat anders, namelijk dat het spel zich afspeelt in de doos zelf en dat de doos in verschillende kamers zal worden opgedeeld. We vermoeden dat we op die manier zo in het spel worden getrokken, zeker gezien de spookachtige voorkant van het spel. Hoe het spel precies gespeeld wordt, is helaas nog niet bekend gemaakt. Hopelijk weten we na Spielwarenmesse iets meer.

Tavern of the Deep Valley (Schmidt Spiele)

Tavern of the Deep Valley

Wolfgang Warsch heeft naar ons idee een bijzonder goed jaar achter de rug. Zowel in de categorie Spiel des Jahres en Kennerspiel des Jahres werd een spel van de beste man genomineerd, wat bovendien met de Kwakzalvers van Kakelenburg de prijs Kennerspiel des Jahres 2018 opleverde. Sindsdien heeft Warsch niet stilgezeten en een van de spellen die Schmidt Spiele aangekondigd heeft, is het spel Tavern of the Deep Valley. In het spel draait het om, hoe kan het ook anders, het ontwikkelen van de beste taveerne van de vallei. Het aantrekken van nieuwe bezoekers is van enorm belang, zeker wanneer de geldbuidel goed gevuld is. Door dobbelstenen zo goed mogelijk in te zetten en jouw persoonlijke stapel kaarten zo efficiënt mogelijk te gebruiken hoop je als speler de beste taveerne te bezitten aan het einde van het spel. Met het spel komen vijf modules mee of zo zelf de moeilijkheidsgraad te bepalen. We zijn benieuwd!

Space Gate Odyssey (Ludonaute)

Space Gate Odyssey

Space Gate Odyssey is een spel over het koloniseren van nieuwe werelden. Door zo optimaal mogelijk jouw ruimtestation te ontwikkelen, kan je meer kolonisten sturen en zodoende meer invloed verkrijgen. Hierbij moet je voortdurend de gevaren afwegen ten opzichte van voordelen om jouw tegenstanders te slim af te zijn. Opvallend is de bedenker van dit spel, Cédric Lefebvre. Hij is de maker van het spel Yggdrassil, een pittig cooperatief spel waar de spelers samen moeten werken om de vijanden van Asgard te verslaan. Na een hiaat van zes jaar is Cédric dus terug met een nieuw spel, ditmaal dus competitief in een nieuwe setting.

Uiteraard zullen er nog veel meer spellen worden gepresenteerd op Spielwarenmesse. Welke trekken jouw aandacht? Laat het ons weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *