Voorbereid op stap

Geplaatst door

Spellenbeurzen komen in verschillende maten en grootten. Gezellige en relatief kleine beurzen zijn vaak goed te overzien, terwijl aan de andere kant een grote beurs als SPIEL in Essen behoorlijk overweldigend kan zijn. In dit artikel willen we jou enkele praktische tips en adviezen meegeven wanneer je van plan bent een beurs te bezoeken..

Kaartjes van tevoren kopen

Wanneer je op tijd ‘s morgens bij een beurs bent, kan het gebeuren dat je twee keer lang in de rij moet staan. Een keer om een kaartje te kopen en een keer om binnen te komen. Tegenwoordig is het vaak mogelijk om een kaartje van tevoren al aan te schaffen, waardoor je vaak sneller naar binnen kan. Dat scheelt een boel wachten.

Iets te drinken?

Een beurs geeft vaak ontzettend veel nieuwe indrukken. Door de vele activiteiten die er te doen zijn en de spellen die je kan spelen, vergeet je weleens dat je tussendoor ook wat eten en drinken moet. Vooral dat laatste is erg belangrijk: wanneer je te weinig drinkt, zal je dit vaak snel merken in de vorm van hoofdpijn. Door regelmatig wat te drinken en een bidon mee te hebben, kan je dit gelukkig voor het grootste deel voorkomen.

Wat te spelen

Op grotere beurzen is er vaak een groot aanbod aan nieuwe titels. Gelukkig is er voordat een beurs begint altijd wel een plek te vinden waar je info kan opzoeken over deze nieuwe titels. Zo is er bijvoorbeeld voor SPIEL 2019 een uitgebreide preview lijst te vinden op Boardgamegeek, zijn er tools ontwikkeld zoals op TableTopTogether of kan je apps gebruiken zoals Event Badger. Al deze handigheidjes kunnen je helpen met het voorbereiden op wat je kunt verwachten op een betreffende beurs. Uiteraard verschillen de beschikbare tools van beurs tot beurs, maar alle beetjes helpen. Per slot van rekening heb je maar beperkt de tijd en wil je waarschijnlijk de leukste spellen proberen.

Betalen

In tegenstelling tot het dagelijks leven is het op een beurs tegenwoordig (en zeker in Duitsland) nog vrij normaal dat er alleen met cash geld betaald kan worden. Op te voorkomen dat je teleurgesteld en met lege handen naar huis moet, raden we dan ook aan om in ieder geval genoeg contant geld mee te nemen (mocht je iets willen kopen). Gelukkig nemen wel steeds meer verkopers een PIN-automaat mee, wat volgens ons ook een stuk veiliger is. Het komt helaas namelijk nog steeds voor dat verkopers worden afgeleid en bestolen worden…

Hapje eten

Een dag lang op een beurs rondlopen zorgt er bij ons vaak voor dat je na afloop wel trek hebt in een hapje eten. Mocht je in de buurt van een grote beurs iets willen eten, dan raden wij aan om van tevoren te reserveren bij een eetgelegenheid. Je bent vaak namelijk niet de enige die op dat idee komt en de restaurants in de omgeving zijn vaak op de avond afgeladen vol. Gelukkig kan je natuurlijk ook een stukje verder weg iets gaan eten, maar houd er in ieder geval rekening mee mocht je trek krijgen.

Dit zijn wat ons betreft een aantal praktische tips die je kan gebruiken wanneer je een beurs wilt bezoeken. Heb je ook een goede tip? Laat een reactie achter onder dit artikel, zodat andere lezers deze ook kunnen gebruiken. Heel veel plezier op de beurzen toegewenst!

Rinke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *