Vooruitblik Spiel 2019 (2)

Geplaatst door

Nog maar een paar weken en dan worden tijdens SPIEL 2019, de grootste spellenbeurs van Europa, weer honderden nieuwe spellen gepresenteerd. In deel 2 van deze reeks komen spellen langs die de aandacht van Frank hebben getrokken en wellicht de moeite waard zijn om uit te proberen.

Masters of Renaissance: Lorenzo Il Magnifico – The Card Game

Masters of Renaissance

Als deze titel enigszins bekend voor komt, dan is dat zeker geen toeval. Eerder verscheen er namelijk al een bordspel met een gelijknamige titel. Cranio Creations brengt dit keer een kaartspel mee wat gebaseerd is op de grote broer. Het spelprincipe is ietwat versimpeld en is qua duur wat korter, maar zal evengoed veel herkenning opleveren. Wat opvalt en vernieuwend aanvoelt, is de manier van grondstoffen bemachtigen. Er wordt namelijk een plastic tray meegeleverd, waarop zich in 3 rijen 4 kogels bevinden. In jouw beurt kun je in een specifieke rij of kolom een nieuwe kogel schuiven, waardoor je de kogel aan het einde er uit duwt. De grondstoffen van de geactiveerde rij of kolom zijn dan voor jou. Al met al een interessante start voor een engine builder.

Paris: New Eden

Paris: New Eden

Paris: New Eden is een spel dat zich afspeelt in de verre toekomst. In een post apocalyptische setting gaan we Parijs opnieuw opbouwen. In Paris: New Eden van Matagot games verzamelen we overlevenden met allerlei verschillende kwaliteiten (zoals bijvoorbeeld boeren en dokters) met behulp van een ingenieus dobbel mechanisme. Op de verschillende locaties op het bord zijn een bepaald aantal overlevenden (aangeduid op de dobbelsteen) beschikbaar. Je wilt een bepaalde combinatie om later een gebouw met specifiek vaardigheid te kunnen bemachtigen. Bij het het verwerven mag je vervolgens de locatie actie uitvoeren. Spraakmakend in dit spel zal ongetwijfeld het feit zijn dat je heroïne kunt bemachtigen, wat later je een voordeel geeft. We zijn benieuwd welke goodies Matagot bij dit spel gaat leveren, maar zakjes poedersuiker zullen ze waarschijnlijk vermijden..

Montmartre

Monmartre

Een van de thema’s die we regelmatig terug zagen komen in de nieuwe spellen op SPIEL 2019 is het thema Parijs. Montmartre van BLAM editions sluit hier perfect bij aan. In Montmartre kruip je in de huid van een schilder en laat je je inspireren door jouw muse om een geliefde en beroemde schilder te worden. In dit kaartspel wil je de schetsen van een muze verzamelen. Deze variëren van een ruwe schets tot een volledig schilderij. Wanneer je van een muze de meeste schetsen, of de schets met de hoogste waarde hebt, kun je deze verkopen aan de kunstkenner. Het artwork is door BLAM! zeer fraai vormgegeven en laat de gloriedagen van Montmartre weer herleven.

On the Origin of Species

On the Origin of Species

Mont Taber is een kleine Spaanse uitgever die in het verleden een aantal leuke spellen zoals It’s Mine (Caper) en Emporion heeft uitgegeven. Dit jaar brengen ze het spel ‘On the Origin of Species’ mee en gaan we met Darwin’s Beagle een tocht maken rond de Galapagos eilanden. Hier zullen we kennis verzamelen over de verschillende leefomgevingen op de eilanden, waarna we hopelijk zeldzame nieuwe dieren kunnen observeren. Het spel ziet er mooi uit met illustraties van de verschillende diersoorten.

ECOS – First Continent

ECOS - First Continent

Het wordt luidruchtig in de stand van AEG. Fanatieke spelers zullen bij ECOS gaan roepen als ze een volle kaart hebben. Het hoofdmechanisme van dit spel zullen namelijk de ‘bingo’ kaarten zijn. In ECOS zijn de speler de natuurkrachten om zo onze planeet te vormen Iedere beurt wordt er een element-token getrokken die je op een van je kaarten mag afdekken. Bij een volle kaart mag je de bijbehorende actie uitvoeren. Hierdoor ontstaat een prachtig continent met bossen, zeeën en bergen, welke met hun eigen unieke fauna. Visueel ziet het spel er goed afgewerkt uit, zoals we van AEG gewend zijn.

Deze spellen werden eerder besproken in aflevering 74 van Het Ludieke Gezelschap. Vragen of opmerkingen? Laat gerust een bericht achter!

Frank en Rinke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *