Vooruitblik Spiel 2019 (3)

Geplaatst door

Nog maar een ruime week en dan worden tijdens SPIEL 2019, de grootste spellenbeurs van Europa, weer honderden nieuwe spellen gepresenteerd. In deel 3 van deze reeks vertelt Michiel welke titels hij heel graag in actie zou willen zien.

Time of Legends: Destinies

Time of Legends: Destinies

Vorig jaar werden we als bordspelers door Lucky Duck Games verwend met het spel Chronicles of Crime, waar een mix van een bord, app en vleugje Virtual Reality een boeiend coöperatief spel oplevert dat draait om het oplossen van misdaden. Dit jaar brengt Lucky Duck een demo van het spel Time of Legends: Destinies mee, wat voortborduurt op dezelfde mix. Time of Legends speelt zich af in de fantasie wereld van Time of Legends: Joan of Arc. De spelers nemen elk de rol van een held op die zijn of haar eigen lotsbestemming moet vervullen. Er zijn verschillende mogelijkheden tot winnen en de spelers strijden tegen elkaar om de eerste te zijn die dit voor elkaar krijgt. Het spel komt volgens planning pas volgend jaar september officieel uit, maar is op SPIEL 2019 al uit te proberen.

Freshwater Fly

Freshwater Fly

Ontspannen vissen is een hobby die tegenwoordig niet meer beperkt is tot de frisse buitenlucht. Zo bestaan er verschillende hengelspellen op de computer en verschijnen er ook bordspellen met dit thema. In Freshwater Fly van Bellwether games ga je gewapend met een hengel en enkele dobbers je geluk beproeven in een roerige bergbeek. Met behulp van mechanismes als dice drafting en set collection speel je speciale acties vrij zoals het perfect kunnen uitwerpen op de gewenste plek of de juiste vlieg voor het type vis gebruiken. Met de setjes die je verzamelt, scoor je zowel persoonlijke als gemeenschappelijke doelen en zodra iemand zijn zevende vis heeft gevangen wordt de eindstand opgemaakt. We maken onze borst alvast nat.

Tapestry

Tapestry

Het lijkt bijna wel alsof alles wat Stonemaier Games de laatste jaren aanraakt in goud verandert. Spellen als Viticulture, Scythe en Wingspan scoren allen hoog in zowel verkopen als waardering. Tapestry is de jongste telg en kan het best omschreven worden als een licht Civ spel, waarbij ieder zijn of haar eigen beschaving van de grond af opbouwt. Ondanks dit grootse uitgangspunt is het spel binnen twee uur goed te spelen en weet je wiens beschaving zich het beste heeft ontwikkeld. Later dit jaar zal het spel ook z’n opwachting maken bij 999 Games (voor wie graag de spellen in het Nederlands speelt), maar voor wie niet wachten kan is de internationale versie op SPIEL alvast verkrijgbaar.

Era of Tribes

Era of Tribes

We blijven nog even hangen in het Civ-genre, want Black Beacon Games brengt dit jaar het spel Era of Tribes mee. In Era of Tribes doorloop je als spelers de geschiedenis vanaf de prehistorie tot de middeleeuwen. Met behulp van worker-placement probeer je zoveel mogelijk invloedspunten binnen te halen. Interessant is dat er verschillende manieren zijn waarop het spel eindigt. Dit kan variëren van het bezitten van de meeste rijkdom tot de meeste gebieden. het spel neemt ongeveer 30 minuten per speler in beslag, wat kan oplopen tot 60 minuten wanneer de langere versie wordt gespeeld.

Decktective: Bloody-red roses

Decktective: Bloody-red roses

Uitgever dV Giochi heeft zich bij ons de afgelopen tijd in de kijker gespeeld door spellen als Origami en natuurlijk de Deckscape serie. Decktective: Bloody-red roses borduurt enigszins voort op deze laatste serie. Het is namelijk een coöperatief deductiespel waarbij er een mysterie opgelost moet worden. Door informatie te delen en kaarten af te leggen die waarschijnlijk niet bijdragen aan de oplossing proberen de spelers het geheim te ontrafelen. Aan het einde van het spel moeten de spelers enkele vragen beantwoorden en afhankelijk van de antwoorden komt hier een bepaalde score uit. Uit de begeleidende tekst van het spel is ons niet 100% duidelijk of het spel herspeelbaar is, maar wij gaan op dit moment uit van niet (gezien de vragen die gesteld wordt). Leuk om te melden is dat het spel komt met een 3D weergave van de locatie waar de misdaad is gepleegd. We zijn benieuwd of dit spel ook niet het Nederlands verkrijgbaar zal zijn in de toekomst.

Deze spellen werden eerder besproken in aflevering 75 van Het Ludieke Gezelschap. Vragen of opmerkingen? Laat gerust een bericht achter!

Rinke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *