Vooruitblik Spiel 2019

Geplaatst door

In het najaar worden tijdens SPIEL 2019, de grootste spellenbeurs van Europa, weer
honderden nieuwe spellen gepresenteerd. We hebben er een aantal speciaal voor jullie
geselecteerd, waarover we graag iets meer vertellen. Deze keer zijn de vijf van Rinke aan
de beurt.

Point Salad

Point Salad

Uitgever AEG komt dit jaar met een aantal nieuwe titels, waaronder Point Salad. Zoals in zoveel spellen draait het in Point Salad om de punten. Wat grappig is, is dat deze op heel veel verschillende manieren gescoord kunnen worden. Als speler heb je, wanneer je aan de beurt bent, elke keer de keuze uit of ingrediënten of een scorekaart pakken. Zonder scorekaart is het niet mogelijk punten te scoren, terwijl je de ingrediënten wel nodig hebt voor diezelfde scorekaarten. Een interessant spanningsveld bij het maken van keuzes. Overigens is het leuk om te melden dat White Goblin Games van plan is deze ook in het Nederlands uit te geven.

So, you’ve been eaten

So, you’ve been eaten

Opgegeten door een ruimtemonster. Normaal gesproken is dat einde oefening, maar bij “So,you’ve been eaten” van LudiCreations is dat slechts het begin van het spel. De beste kristallen zijn namelijk te vinden in de buik van deze monsters en als mijnwerker is het jouw taak deze kristallen te bemachtigen. Ondertussen doet het monster z’n uiterste best om van deze ongewenste gast in z’n maag een lekker hapje te maken. Een ongewoon thema, met een ongewoon spelersaantal: 0-2 spelers. Dit komt omdat beide kanten door het spel zelf bestuurd kunnen worden. De enige vraag die wij hebben is wie er dan zal winnen…

Imagineers

Imagineers

Een pretpark maken en niet zomaar een, maar natuurlijk de allermooiste. Wat begon als een kickstarter, heeft z’n weg uiteindelijk gevonden naar de spellenmarkt en als alles goed gaat staat Maple Games dit jaar om Imagineers aan te prijzen. In Imagineers draait alles om het managen van het personeel, bouwen van achtbanen met als uiteindelijke doel zoveel mogelijk roem te verzamelen. Van het pretpark thema kan ik voorlopig nog geen genoeg krijgen, dus ik ben heel benieuwd hoe deze zal bevallen.

Aquatica

Aquatica)

Het onderwater thema is een thema dat de laatste tijd regelmatig opdook bij uitgegeven spellen. Aquatica van Cosmodrome Games viel op door de prachtige vormgeving en minstens zo mooie illustraties. Aquatica wordt omschreven als een familie engine builder, een genre waar alles draait om een mooie ‘motor’ op gang te helpen die je leidt naar de overwinning. Door oceaan koningen locaties te veroveren, characters in te huren en doelen te bereiken, hoop je als machtigste uit de strijd te komen. Dit alles gebeurt op een prachtig drielagig bord. Genoeg aanknopingspunten om eens een blik te werpen bij de stand van Cosmodrome Games.

Glen More II: Chronicles

Glen More II: Chronicles

Glen More is een al wat ouder spel van van Matthias Cramer waar we in de rol kruipen van een schotse clan. Door whiskey te produceren, kastelen in te lijven en clansleden erop uit te sturen probeerden de spelers de overwinning naar zich toe te trekken. Dit gebeurt allemaal met behulp van een rondel, waarbij steeds de achterste speler de keuze mag maken welke tegels hij of zij wil pakken. In Glen More II: Chronicles van uitgever Funtails hebben ze dit spel gepakt en opgepoetst en tegelijk ook uitgebreid met modules en verbeterd waar mogelijk. Mocht het spelidee je aanspreken is dit zeker een aanrader om eens te proberen, zeker gezien alle verbeteringen en toevoegingen.

Deze spellen werden eerder besproken in aflevering 74 van Het Ludieke Gezelschap. Vragen of opmerkingen? Laat gerust een bericht achter!

Rinke Burger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *