Party Spellen

Geplaatst door

Deze zomer zulllen we weer wat vaker bij elkaar komen en een party spel willen spelen. Hieronder een aantal recent uitgekomen titels die ongetwijfeld de nodige hilariteit zal opleveren.

Geef een HINT

Geef een Hint

Heb je ooit liedjes van Andre Hazes willen neuriën, Oud Hollandsche spellen willen uitbeelden, honden willen tekenen of over pastasoorten willen praten dan is van oorsprong Scandinavisch spel ‘Geef een HINT’ (Asmodee) een leuk partyspel. Per team kies je van een display een opdracht met een vijftal antwoorden die je bij je team moet achterhalen door het geven van hints. Zorg ervoor dat je team niet het verboden, vaak meest populaire antwoord geeft, want dat kost je punten. Na je beurt kan het tegen team nog een gokje wagen naar dit verboden antwoord

Poule Poule

Poule Poule

In Poule Poule (HotGames / Oka Luda) worden er één voor één kaarten opengedraaid van eieren, kippen en vossen. Een ei wordt bedekt door een kip maar een kip wordt weggejaagd door een vos. Wie het eerst denkt dat er 5 open liggende eieren zijn kan op de stapel slaan en hierdoor een punt scoren. Andere kunnen je hierin challengen. Wie het eerst 3 keer gescoord heeft wint het spel. Het spel kan nog spicier gemaakt worden door andere personages zoals een haan, wormen, honden in het spel te brengen.

Supercats

supercats

Supercats werd bedacht tijdens een een tripje naar de Tokyo Spellenfestival door 5 franse gerenomeerde designers. In SuperCats (White Goblin Games) willen we zo snel mogelijk onze 5 katjes transformeren naar SuperCats. Dit doen we op een steen-papier- schaar waarin we 0 tot 5 vingers tonen. Als je de enige in dat getal bent en het hoogste getal dan mag je de bij dit geval behorende activatie uitvoeren, Meestal één of twee katten transformeren. Degene die als eerste de 5 katten heeft getransformeerd zal het in de 2e fase tegen ROBODOG opnemen die door de andere spelers worden gespeeld. Robodog bestaat uit 12 kaarten die via het zelfde principe weggespeeld moeten worden.

Stay Cool

Stay Cool

In Stay Cool (999 Games) wordt ga je in twee minuten aan de ene kant zoveel mogelijk trivia vragen beantwoorden en aan de andere kant met verschillende gekleurde letter dobbelstenen vragen beantwoorden / opdrachten uitvoeren. In de eerste ronde wordt de zandloper van 30 seconden nog door iemand omgedraaid, in de tweede ronde door je zelf en in de derde ronde geeft je zelf aan wanneer de zandloper. Of te wel zul de cool moeten blijven om tot een goed resultaat te komen.

Draw ’n roll

Draw'n Roll

In Draw’n Roll (Blue Orange / Geronimo Games) gaan we op onze dobbelsteen aanwijzingen tekenen over een toegewezen thema. Twee zijdes mag je de makkelijkste tekening zetten. Als iedereen klaar is mag je dobbelen en de ieder mag naar elkaars toegewezen thema raden.

Pictures

Stay Cool

Pictures (PD Verlag) heeft dit jaar de Duitse Spiel des Jahres prijs gewonnen. In dit party spel worden 16 foto’s opengelegd. Iedere speler krijgt één van deze foto toegewezen en met het aan hen toegewezen materiaal uitbeelden. Dit kunnen ze doen met 3 Kiezelstenen en 3 houtjes toe vormen, korte en lange schoenveters, keuze te maken uit 19 symbool kaarten, houten bouwstenen of een kleurenpatroon met kubusjes te vormen. Je raad de foto’s van de tegenstander en je wilt dat je eigen ook geraden worden. In de 5 ronden kom je elk materiaal tegen

Deze spellen werden eerder besproken in aflevering 92 van Het Ludieke Gezelschap. Vragen of opmerkingen? Laat gerust een bericht achter!

Frank

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *