Nieuwe Uitgever : The Gamefantry

Geplaatst door

The Gamefantry is een nieuwe nederlandse uitgever van bord-, kaart- en dobbelspellen. De spellen zijn toegankelijk voor zowel kinderen als volwassenen in alle leeftijdscategorieën. Elk voorzien van een eigen dosis geluk, tactiek, bluf en interactie. Dit najaar willen ze een een aantal spellen releasen

Afritoria

Afritoria

Voordat de Sint weer in het land is, verschijnt er een leuk kaartspel genaamd: Afritoria. Een spel boordevol schattige en stoere safari dieren. Dit kaartspel is bedacht door Matthijs Vertegaal. De illustraties worden verzorgd door Erik Jan Sijtsma. Het spel speelt zich af op de Afrikaanse wildparken: Serengeti, Ngorongoro, Masai Mara en Kgalagadi. Wilde dieren zoeken naar een eigen territorium, een plek waar voldoende voedsel te vinden is. Om een stukje grond te bemachtigen, jagen zij de dieren weg die er op dat moment zijn. Eenmaal een stukje land gevonden, zijn de dieren nog niet veilig. Jachtopzieners en vooral stropers kunnen de verhoudingen ruw verstoren. Afritoria is een kaartspel voor 2-4 personen. Ook dit spel is vanaf een jaar of 8 te spelen. In dit spel hebben de grote dieren het relatief gemakkelijk. Met hun imposante verschijning jagen zij met gemak andere dieren weg. Maar let op! Juist de kleinere dieren leveren de meeste punten op. Oftewel: speel je op save en scoor je minder punten? Of neem je een gokje met het risico dat jouw kleine dieren geen plekje kunnen vinden?

Battles & Builders

Battles & Builders

Het spel Battles & Builders is de laatste in de rij spellen die The Gamefantry in 2020 gaat uitgeven.Een spel waar je veel strategie en intuïtie voor nodig hebt. Dit bordspel is bedacht door Niek van den Brink en Timon Sluis. De illustraties worden verzorgd door Jonathan van Deelen en de box door Sander van Laar. In Battles & Builders wedijveren machtige wereldrijken met elkaar om hun invloed te vergroten. Steden worden belegerd, in open velden vinden epische gevechten plaats en diverse koninkrijken worden geannexeerd. Tegelijkertijd worden er imposante bouwwerken gebouwd: tempels voor de goden en paleizen voor de machtige heersers. Wie verovert het grootste gebied en bouwt de mooiste gebouwen? Battles & Builders is een bordspel voor 2-4 personen. Dit spel is vanaf een jaar of 9 te spelen. In elke ronde ga je fiches -met daarop bouwers of legers afgebeeld- inzetten. Deze fiches worden om de beurt gesloten neergelegd op tafel. Het is de bedoeling om in te schatten wat je tegenspeler heeft ingezet. Zorg ervoor dat je meer inzet dan je tegenstander, maar pas op! Ingezette fiches ben je kwijt en er zijn 8 rondes te spelen, dus wees niet overmoedig!

Chameleon

Chameleon

In het najaar van 2020 verschijnt ‘Chameleon’. Het spel is bedacht door Matthijs Vertegaal en de illustraties worden verzorgd door de Spelmakerij. Chameleon is een vermakelijk dobbelspel voor 2-4 personen. Dappere kameleons gaan met elkaar de strijd aan om te kijken wie van hen de beste jager is. Ze kiezen in het tropische woud vijf jaag plekken waar ze zoveel mogelijk insecten proberen te vangen. Deze diverse plekken laten de kameleons van kleur verschieten zodat ze niet opvallen. De kameleons zijn op hun beurt weer een smakelijk hapje voor overvliegende arenden. Vlucht achter een tropisch blad om niet in de bek van een arend te verdwijnen! Het spel Chameleon is een eenvoudig tussendoortje. Kinderen vanaf een jaar of 7 kunnen dit spel zelfstandig spelen. Maar ook voor volwassenen is het spel vermakelijk. Voor dit spel heb je wat geluk nodig en met een klein beetje tactiek kan je de dobbelstenen een beetje naar je hand zetten. Spannend en vermakelijk tot het eind! Dappere kameleons, met flink wat trek, gaan met elkaar de strijd aan om te kijken wie van hen de beste jager is. Maar pas op… de overvliegende arenden vormen een bedreiging voor de jagende kameleons. Kruip in dit vermakelijke dobbelspel in de huid van een verkleurende kameleon en word de beste jager van het woud. Een eenvoudig dobbelspel voor 2-4 spelers, vanaf 7 jaar.

Royal & Riots

Royals & Riots

In het najaar van 2020 verschijnt ‘Royals & Riots’. Dit kaartspel is bedacht door Niek van den Brink en Timon Sluis. De illustraties worden verzorgd door Cas Boesten. In Royals & Riots is de koning de baas. Althans, nog wel. Er heerst armoede, onrust neemt de overhand en een opstand is aanstaande. Alleen de charismatische prinsen kunnen een revolutie in de kiem smoren, tenminste, als ze nog niet zijn uitgespeeld. Hark op sluwe wijze je punten binnen. Maar wees voorzichtig! De dief en de beul staan klaar om toe te slaan. Royals & Riots is een luchtig slagenspel, speelbaar voor 2-4 personen vanaf 8 jaar. Je zult zien dat oudere spelers iets meer tactiek kunnen leggen in het spelen van de kaarten. Het middeleeuwse thema geeft een leuke sfeer aan het spel. Doordat de karakters op elkaar reageren ontstaan er verrassende wendingen tijdens elk spel. Spelplezier gegarandeerd!

Bron : Facebook The GameFantry
Website The GameFantry

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *