Spiel Digital 2020, een vooruitblik

Geplaatst door

Dit jaar zal het grootste evenement op spellengebied digitaal plaatsvinden.

Op Spiel.Digital stellen meer dan 400 uitgevers hun spellen voor.
Vele spellen kunnen je op Tabletopia of Board Game Arena. online spelen. Met Discord kun je met je medespelers en demo-er tijdens het spelen spreken.
Als voorbereiding hebben we de lijst van spellen doorgenomen en willen we een aantal spellen uitlichten, die ons opvielen.

Castles of Tuscany

Castles of Tuscany

Bubu meets Ticket to Ride. Stefan Feld heeft zijn hit Die Burgen von Burgund die ook bij ALEA is uitgekomen, gestroomlijnd en voor een groter publiek toegankelijk gemaakt in Castles of Tuscany. In dit spel ga je landschapstegels naar je toehalen om deze vervolgens in jouw speelgebied neer te leggen. Voor het neerleggen zul je eerst de gewenste 2 kaarten van dit landschap moet hebben, of je kunt een kaart vervangen door 2 van een ander type. Als je een landschapstegel gespeeld heb krijg je een bonus die bij dat type landschap hoort. Overwinningspunt scoor je wanneer je een zone van het type landschap hebt voltooid. Ook krijgt je punten wanneer je de eerste bent die alle landschaptegels van dat type hebt neergelegd. De jus zit hem vooral in de volgorde waarop je de bonussen krijgt, waarmee je meer uit je beurt kan halen. Lekker om te spelen.

The Loop

The Loop

The Loop van de Franse uitgever Catch Up Games ga je gezamenlijk de strijd aan tegen Dr Foo. Hij heeft een tijdmachine en stuurt elke ronde duplicaten van zichzelf naar verschillende tijdsvakken. Op het ronde speelbord stellen de verschillende taartpunten de tijdvakken voor. Elke speler heeft de beschikking over een speciale vaardigheid en actiekaarten. Door het uitspelen van de actiekaarten zul je naar de verschillende tijdvakken bewegen en de duplicaten naar een doel tijdvak te bewegen, waardoor ze vernietigd worden. Aan einde van een beurt zal Dr Foo jullie voortgang willen belemmeren door sabotage tokens naar een specifiek tijdvak te sturen. Hierin is ie niet zo nauwkeurig, ze kunnen terecht komen in het gericht tijdvak of in een van de twee naburig tijdvak. Bij de 4e token is het tijdvak geblokkeerd, Je wilt samen voorkomen dat voordat 4 tijdvakken geblokkeerd zijn de duplicaten verslagen zijn. Lekker samen de puzzel oplossen. Spel bevat nog 3 andere spelmodes die het spel gevarieerder maken

Furnace

Furnace

De Russische uitgever Hobbyworld komt met de enginebuilding game ‘Furnace’ van Ivan Lashin. In 4 ronden maken we een zo’n optimale productielijn, waarbij resources m.b.v. verschillende gebouwen verwerkt kunnen worden. Elke ronde begint met een veiling ronde van 8 productiegebouwen. De spelers beschikken over 4 veiling schijven met waarde 1 tm 4 die je op verschillend kaarten moet leveren. Op een productiekaart kan geen schijf van dezelfde waarde neergelegd worden. De winnaar krijgt de kaart. De spelers die ook op de gekaart hebben geboden krijgen als troostprijs op de kaart getoonde resource vermenigvuldigd met de schijfwaarde. In de tweede fase zul je met je verworven kaarten de productie uitvoeren. Een lekker vlot spelletje met een nieuw veiling systeem.

Renature

Renature

Deep Print Games is een nieuwe Duitse uitgever die opgericht is door een 6 tal gerenommeerde personen die hun sporen in Spellen land al dik verdiend hebben. ‘Renature’ van Wolfgang Kramer en Michael Kiesling is hun eerste titel. Dit is een meerderheid spel voor 4 personen met dominostenen. We gaan een tuinontwerp dat uit verschillende borders met daartussen looppaden inrichten. De dominostenen worden op de looppaden neergelegd. Bij het neerleggen kan je in een van de aangrenzende borders een plant van een bepaalde waarde planten. Als een border wordt afgesloten vind er een waardering plaats. Punten zijn er voor degene die de waarde volste planten hebben geplant en degene die de border heeft afgesloten. Natuurlijk zijn er nog wat extra mogelijkheden ingebouwd die het nog spel nog spicier maakt.

The Red Cathedral

Red Cathedral

Vorig jaar werden we aangenaam verrast door het dobbelspel Smoothies van het spaanse duo Israel Cendrero en Sheila Santos. Dit jaar komt bij Devir het spel ‘The Red Cathedral’ uit. In dit spel strijden we om de gunst van de Tsjaar. Dit doen we door mee te werken aan de bouw van de Red Cathedral. In jouw beurt heb de keuze om verschillende resources te bemachtigen door gebruikt te maken van een rondel, waarbij je een gekleurde dobbelsteen kloksgewijs het aantal ogen voortbeweeg. Op het vlak waar je terecht komt krijg je het aantal resource keer het aantal dobbelstenen op dit vlak. Met deze resources kun nieuw delen van de Kathedraal bouwen, of reeds gebouwde onderdelen versieren. Ook kun je bonus tegels voor een specifieke kleur dobbelsteen bemachtigen.

In de dubbele aflevering 99 van Het Ludieke Gezelschap zullen we uitvoerige over Spiel Digital hebben.
Vragen of opmerkingen? Laat gerust een bericht achter!

Frank

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *